RECENZE: Vaříme pod širákem

24. 6. 2020
Všechno, co potřebujete k tomu, abyste si užili vaření pod širým nebem, je vyrazit ven, rozdělat oheň a opéct si něco jednoduchého, třeba jenom buřty. Příroda už zařídí všechno ostatní…
 
Kniha je rozdělena do několika sekcí. V té první nám poradí, co všechno zabalit s sebou, jak používat chladicí box, jak si udělat příruční spíž a také informace o vařičích a grilech. V dalším oddíle najdeme rady, co si připravit než vyrazíme ven, například recept na domácí kečup, italskou majonézu, čokoládové energetické tyčinky či maminčin banánový chlebíček. Další částí jsou snídaně, v níž najdeme recepty například na pečené fazole na britský způsob, francouzský toast s tiramisu a jahodami a spousty dalších. Následující sekce jsou pak sendviče a saláty. Najdete v ní například salát Ceasar z čerstvé kapusty, francouzský čočkový salát s citronem a fetou či velkého průvodce sendviči. Pak tu máme happy hour kde objevíme spousty dobrot jenom tak (tábornický popcorn, rajčatový chléb) a také různé koktejly či limonády. Následující část patří přílohám, a pak tu máme hlavní chody. Tato kapitola je nejdelší a najdeme zde například recepty na thajské kari, vegetariánský burger, medové kotlety s pečenou salsou, losos s citronem či brokolicovou pánvičku se sýrem. A jakou sladkou tečku na závěr? Třeba jahodovo-zázvorový pudink, ovocného blázna s třešněmi či táborové brownies? Nechte se zlákat.
 
V knize najdete spousty dobrot, které nemusíte nutně připravovat venku na otevřeném ohni, ale také klidně doma! A to mě vůbec nenapadlo, čekala jsem spíše různé marinády na samá masa a steaky, ale v knize najdete prostě všechno, na co jenom pomyslíte. Takže něco určitě zkusíme také doma. Kuchařka je výborně zpracovaná, ke každému receptu je zde fotografie a příprava všech chodů je jednoduchá. Některé kombinace jsou zvláštní, ale těším se, až je vyzkouším. Jediné co musím vytknout, že ne všechny recepty bych chtěla vařit pod širým nebem – například různé saláty, tacos, pizzu – to bez tekoucí vody a pořádného místa na krájení člověk v provizorních podmínkách asi nezvládne. Ale veškeré maso, kotletky, ryby ráda na grilu vyzkouším. No posuďte podle fotek sami, jaká je to nádhera…
 
Už se mi sbíhají sliny, mňam. Dobrou chuť!
 
 

 

KOUPIT KNIHU

Výhody pro vás
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 000 Kč
Osobní odběr na Praze 4
Platba kartou nebo hotově
Aktuality
RECENZE: Ještě jeden croissant na cestu
RECENZE: Ještě jeden croissant na cestu
2. 7. 2020
"Kniha byla dokonale vyvážená - vtipné, osvěžující, lehké vyprávění proložené informacemi pro budoucí návštěvníky Francie a samozřejmě recepty."
RECENZE: Růže a čokoláda
RECENZE: Růže a čokoláda
30. 6. 2020
"Růžová vila, ty nejlepší čokoládové pralinky a krabička ukrývající rodinná tajemství."
RECENZE: Temná věž V. - Vlci z Cally
RECENZE: Temná věž V. - Vlci z Cally
22. 6. 2020
"Obdivuji, jak má King celý svět i putování pistolníků promyšlené."
RECENZE: Volá Moskva
RECENZE: Volá Moskva
1. 6. 2020
"Knížku bych doporučila každému, kdo má pocit, že o Rusku toho moc neví."
RECENZE: Dolanův cadillac
RECENZE: Dolanův cadillac
11. 5. 2020
"Dolanův cadillac pro mě bylo hodně vydařené čtení, které jsem si opravdu užila."
RECENZE: Temná věž IV. - Čaroděj a sklo
RECENZE: Temná věž IV. - Čaroděj a sklo
2. 4. 2020
"Tentokrát je příběh více zaměřený na Rolanda, který po naléhání svých přátel, odhaluje svou minulost."
RECENZE: Rose Madder
RECENZE: Rose Madder
30. 3. 2020
'Na své si zde přijdou i milovníci mytologie, což je v Kingových knihách neobvyklý prvek.'
RECENZE: Temná věž III. - Pustiny
RECENZE: Temná věž III. - Pustiny
16. 3. 2020
"Musím říci, že si sérii postupně užívám víc a víc a těším se na další díly."
RECENZE: Osho na každý den
RECENZE: Osho na každý den
10. 3. 2020
"Kniha působí na první pohled prostě, což je velmi dobře. Neodvádí tak pozornost od moudrosti, která se týká právě obsahu."
RECENZE: Nezbytné věci
RECENZE: Nezbytné věci
9. 3. 2020
"Ve výsledku byly Nezbytné věci skvělé čtení. Pro mě to byla jedna z knih, které jsem četla trošku delší dobu, ale mohla jsem se do příběhu o to více ponořit a užít si ho."