RECENZE: Vaříme pod širákem

24. 6. 2020
Všechno, co potřebujete k tomu, abyste si užili vaření pod širým nebem, je vyrazit ven, rozdělat oheň a opéct si něco jednoduchého, třeba jenom buřty. Příroda už zařídí všechno ostatní…
 
Kniha je rozdělena do několika sekcí. V té první nám poradí, co všechno zabalit s sebou, jak používat chladicí box, jak si udělat příruční spíž a také informace o vařičích a grilech. V dalším oddíle najdeme rady, co si připravit než vyrazíme ven, například recept na domácí kečup, italskou majonézu, čokoládové energetické tyčinky či maminčin banánový chlebíček. Další částí jsou snídaně, v níž najdeme recepty například na pečené fazole na britský způsob, francouzský toast s tiramisu a jahodami a spousty dalších. Následující sekce jsou pak sendviče a saláty. Najdete v ní například salát Ceasar z čerstvé kapusty, francouzský čočkový salát s citronem a fetou či velkého průvodce sendviči. Pak tu máme happy hour kde objevíme spousty dobrot jenom tak (tábornický popcorn, rajčatový chléb) a také různé koktejly či limonády. Následující část patří přílohám, a pak tu máme hlavní chody. Tato kapitola je nejdelší a najdeme zde například recepty na thajské kari, vegetariánský burger, medové kotlety s pečenou salsou, losos s citronem či brokolicovou pánvičku se sýrem. A jakou sladkou tečku na závěr? Třeba jahodovo-zázvorový pudink, ovocného blázna s třešněmi či táborové brownies? Nechte se zlákat.
 
V knize najdete spousty dobrot, které nemusíte nutně připravovat venku na otevřeném ohni, ale také klidně doma! A to mě vůbec nenapadlo, čekala jsem spíše různé marinády na samá masa a steaky, ale v knize najdete prostě všechno, na co jenom pomyslíte. Takže něco určitě zkusíme také doma. Kuchařka je výborně zpracovaná, ke každému receptu je zde fotografie a příprava všech chodů je jednoduchá. Některé kombinace jsou zvláštní, ale těším se, až je vyzkouším. Jediné co musím vytknout, že ne všechny recepty bych chtěla vařit pod širým nebem – například různé saláty, tacos, pizzu – to bez tekoucí vody a pořádného místa na krájení člověk v provizorních podmínkách asi nezvládne. Ale veškeré maso, kotletky, ryby ráda na grilu vyzkouším. No posuďte podle fotek sami, jaká je to nádhera…
 
Už se mi sbíhají sliny, mňam. Dobrou chuť!
 
 

 

KOUPIT KNIHU

Výhody pro vás
Doprava zdarma
při nákupu nad 1 000 Kč
Osobní odběr na Praze 4
Aktuality