RECENZE: Přírodní stravou ke zdraví

25. 10. 2017

Kniha Přírodní stravou ke zdraví Vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života

 
Titul Přírodní stravou ke zdraví je kompletním praktickým i teoretickým průvodcem čínskou medicínou a západní vědou. Její autor, Paul Pitchford, je léčitel a výzkumník v oblasti výživy, jehož poznatky již po několik desetiletí inspirují lidi na celém světě. Učil se u mistrů tradiční čínské medicíny, tchai-ťi nebo zenové meditace a věnoval se nutriční terapii. Jeho práce se stala hlavní hybnou silou, klinicky nejúčinnější, inovativní stravovací filozofie současnosti. V přechodu k přírodní, průmyslově nezpracované stravě spatřuje klíčový způsob, jak se vypořádat s ničivými zásahy do ekologie Země a degenerativními onemocněními jejích obyvatel.
  

RECENZE:

Pro laiky i odborníky, je již v českém překladu dostupná, fenomenální kniha Přírodní stravou ke zdraví. Dáváte-li přednost dlouhému životu ve zdraví, oproti kratšímu v nemoci, pak je pro vás ta pravá!
Paul Pichford zasvětil svůj život studiu filozofie života civilizací Dálného východu. Poznal její pravou  podstatu, kterou je uvědomělost a celistvost, propojení správné stravy pro tělo i duši. Tím se řídí v každodenních praktikách již po několik tisíciletí populace asijských národů. Životní styl obyvatel západních zemí se od nich razantně liší.

Uvedení do vzájemného souladu způsob žití Východu a Západu, propagovat metody Asijského léčebného umění a integrační výživy, představuje hlavní autorův profesní i životní cíl. Činí tak prostřednictvím svých knih, včetně této. Působí na mnoha světových institucích, školách, univerzitách a v centrech s výukou tradiční čínské medicíny. Práce pro Heartwoodský institut v severní Kalifornii jej aktuálně zaměstnává nejvíce.  

Kniha má praktické paperbackové vydání, neboť v ní budete denně listovat. Připravte se na velkou váhu vědění. Na každé z necelých 800 stran načerpáte cenné informace o tom, jak si udělat zdravý pořádek ve svém těle. Pěti rozsáhlým samostatným částem předchází úvod, věnování, poděkování, předmluva a návod k jejímu efektivnímu využívání. Závěr tvoří shrnutí, doslov, dvě přílohy, seznam literatury, odkazy s poznámkami a rejstřík. Tento geniálně zpracovaný široký rozsah materiálu o stravě vám umožní najít pravou příčinu zdravotních problémů lehčího i vážnějšího charakteru. Poradí vám jak tyto potíže zmírnit stravaa vyléčit je pomocí přírodní stravy s moudrostí nejen čínské medicíny. Význam pojmů jing a jang, čchi, elementy dřeva- ohně- země- kovu- vody budete nyní chápat úplně z jiné perspektivy. Z té třemi tisíci lety v Číně užívané. Světová kosmopolita umožnila její šíření do západního světa. Stále je v něm, ale lidmi nedostatečně vnímána a nevhodně používána.

Rostlinné plodiny mají na lidský organismus závratné, jednoznačně přínosné účinky! Vhodná strava udržuje a posiluje zdraví. Léčí pro dnešní 21.století typická civilizační onemocnění.  Obezita, cukrovka, trávící poruchy, onemocnění krve, rakovina, degenerativní choroby a mnohé další. Vznikají z vnitřní nerovnováhy lidského těla. Z nedostatku, z nadbytku.
Uvědoměním si, čeho máme ve svém těle moc a co nám naopak schází, můžeme proces vzniku choroby zastavit. Dáme při tom na uvedené rady, tipy a jedinečnou chytrost přírody i autora.
"Výživa tvá buď tvým lékem" - Hippokratés -
Tak pravil a konal věhlasný řecký lékař. Stejně tak píše i Paul Pitchfordoddílu kuchařských receptů. Použité převážně rostlinné suroviny rozšíří náš obzor o více či méně známé druhy s jejich terapeutickými účinky. Všechny lidské tělo zahřívají nebo ochlazují.Vhodnou skladbou jídelníčku si zkorigujeme svůj vnitřní oheň/plamen do zdravé stability.
Jaro, léto, podzim, zima. Jednotlivá roční období mají své specifické plodiny. Žít a jíst v souladu s přírodou. Sezónní pokrmy obsahují pro nás vždy adekvátní živiny. V létě příjemně ochladí, v zimě dostatečně zahřejí.

5 základních chutí- ostrá, slaná, kyselá, hořká, sladká. Tradiční čínská jídla vynikají důmyslnou kombinací každé z nich. Současná, v západním světě za ně vydávaná jídla, s nimi nemají pranic společného. Naopak kazí renomé čínskému vědění, kulinářskému umění i technikám.
Krájení, porcování, míra tepelného zpracování jednotlivých surovin, to vše ovlivňuje výsledek práce kuchaře. Osoba, která vaří je rovněž důležitá. Její náladu, chování, elán i naopak nechuť do přípravy pokrmů, vnímají strávníci v chuti servírovaného jídla. Stane se pro ně lahůdkou nebo méně chutnající masou?
Spolu s rozmanitou nabídkou několika set receptů poskytuje autor i doporučení ohledně vhodné kuchyňské výbavy, zásad při vaření apod. Svou snadnou přípravou opět potvrdili, jak rychlé je vaření zdravých chutných jídel!

V každém věku je možné udělat změnu. Přidejte se spolu se mnou k Paulu Pitchordovi. Jezte více rostlinné stravy a propagujte tento způsob výživy i žití. Stanete se vitálnějšími a spokojenějšími. Zbavíte se škodlivin ve svém těle, méně jimi budete zatěžovat životní prostředí a celý náš společný svět.
Přírodní stravou ke zdraví -
dar předků dálného Východu prostřednictvím Paula Pitchforda - vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života.


AUTORKA RECENZE: Markéta KUNZOVÁ

 

KOUPIT KNIHU:

Prirodni_stravou_ke zdravi

Výhody pro vás
Doprava zdarma
při nákupu nad 1 000 Kč
Osobní odběr na Praze 4
Platba kartou nebo hotově
Aktuality
RECENZE: Zas a zas
RECENZE: Zas a zas
5. 1. 2021
"Kniha není jednoduchá ke čtení, je hloubavá, je ideální pro někoho, kdo nechce plytký příběh."
RECENZE: Pátá čtvrtina
RECENZE: Pátá čtvrtina
17. 12. 2020
'Všechny povídky se vyznačují tím, co umí King opravdu dobře - propracovanou psychologií postav.'
RECENZE: Zelená míle
RECENZE: Zelená míle
15. 12. 2020
'Je to příběh, který Vás dostane jak při samotném čtení, tak ve Vás bude rezonovat ještě dlouho po dočtení.'
RECENZE: Ztracená historie snů
RECENZE: Ztracená historie snů
7. 12. 2020
"Pokud vás baví historické romány - budete nadšeni."
RECENZE: Jak zemřít osamocen
RECENZE: Jak zemřít osamocen
20. 11. 2020
'Určitě Vám Jak zemřít osamocen doporučuji. Ať už pro Vás, pokud máte rádi vtipné a sarkastické knížky anebo jako dárek pod stromeček pro někoho z Vašich blízkých, kdo je na této vlně humoru naladěn.'
RECENZE: Povědomá temnota
RECENZE: Povědomá temnota
18. 11. 2020
"Nekompromisní vyprávění vás zcela pohltí a dostane svou dravostí i syrovou realitou."
RECENZE: Pohlednice bez podpisu
RECENZE: Pohlednice bez podpisu
18. 11. 2020
"Pro všechny milovníky hlubokých příběhů s emotivním laděním román Pohlednice bez podpisu vřele doporučuji."
RECENZE: 24 vzpomínek
RECENZE: 24 vzpomínek
18. 11. 2020
"Myšlenkový přesah vám dá spoustu látky k přemýšlení, buď nad svým partnerským vztahem, nebo nad dosavadním životem."
RECENZE: Na plný plyn
RECENZE: Na plný plyn
26. 10. 2020
"Povídky jsou dost různorodé, takže se jich dá číst víc za sebou aniž by Vám splývaly, což považuji za velkou výhodu."
RECENZE: Hrdinové
RECENZE: Hrdinové
16. 10. 2020
"Hrdinové na mě chvilkami působili stylem, že autor sedí v křesle a vše mi vypráví."