RECENZE: Přírodní stravou ke zdraví

25. 10. 2017

Kniha Přírodní stravou ke zdraví Vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života

 
Titul Přírodní stravou ke zdraví je kompletním praktickým i teoretickým průvodcem čínskou medicínou a západní vědou. Její autor, Paul Pitchford, je léčitel a výzkumník v oblasti výživy, jehož poznatky již po několik desetiletí inspirují lidi na celém světě. Učil se u mistrů tradiční čínské medicíny, tchai-ťi nebo zenové meditace a věnoval se nutriční terapii. Jeho práce se stala hlavní hybnou silou, klinicky nejúčinnější, inovativní stravovací filozofie současnosti. V přechodu k přírodní, průmyslově nezpracované stravě spatřuje klíčový způsob, jak se vypořádat s ničivými zásahy do ekologie Země a degenerativními onemocněními jejích obyvatel.
  

RECENZE:

Pro laiky i odborníky, je již v českém překladu dostupná, fenomenální kniha Přírodní stravou ke zdraví. Dáváte-li přednost dlouhému životu ve zdraví, oproti kratšímu v nemoci, pak je pro vás ta pravá!
Paul Pichford zasvětil svůj život studiu filozofie života civilizací Dálného východu. Poznal její pravou  podstatu, kterou je uvědomělost a celistvost, propojení správné stravy pro tělo i duši. Tím se řídí v každodenních praktikách již po několik tisíciletí populace asijských národů. Životní styl obyvatel západních zemí se od nich razantně liší.

Uvedení do vzájemného souladu způsob žití Východu a Západu, propagovat metody Asijského léčebného umění a integrační výživy, představuje hlavní autorův profesní i životní cíl. Činí tak prostřednictvím svých knih, včetně této. Působí na mnoha světových institucích, školách, univerzitách a v centrech s výukou tradiční čínské medicíny. Práce pro Heartwoodský institut v severní Kalifornii jej aktuálně zaměstnává nejvíce.  

Kniha má praktické paperbackové vydání, neboť v ní budete denně listovat. Připravte se na velkou váhu vědění. Na každé z necelých 800 stran načerpáte cenné informace o tom, jak si udělat zdravý pořádek ve svém těle. Pěti rozsáhlým samostatným částem předchází úvod, věnování, poděkování, předmluva a návod k jejímu efektivnímu využívání. Závěr tvoří shrnutí, doslov, dvě přílohy, seznam literatury, odkazy s poznámkami a rejstřík. Tento geniálně zpracovaný široký rozsah materiálu o stravě vám umožní najít pravou příčinu zdravotních problémů lehčího i vážnějšího charakteru. Poradí vám jak tyto potíže zmírnit stravaa vyléčit je pomocí přírodní stravy s moudrostí nejen čínské medicíny. Význam pojmů jing a jang, čchi, elementy dřeva- ohně- země- kovu- vody budete nyní chápat úplně z jiné perspektivy. Z té třemi tisíci lety v Číně užívané. Světová kosmopolita umožnila její šíření do západního světa. Stále je v něm, ale lidmi nedostatečně vnímána a nevhodně používána.

Rostlinné plodiny mají na lidský organismus závratné, jednoznačně přínosné účinky! Vhodná strava udržuje a posiluje zdraví. Léčí pro dnešní 21.století typická civilizační onemocnění.  Obezita, cukrovka, trávící poruchy, onemocnění krve, rakovina, degenerativní choroby a mnohé další. Vznikají z vnitřní nerovnováhy lidského těla. Z nedostatku, z nadbytku.
Uvědoměním si, čeho máme ve svém těle moc a co nám naopak schází, můžeme proces vzniku choroby zastavit. Dáme při tom na uvedené rady, tipy a jedinečnou chytrost přírody i autora.
"Výživa tvá buď tvým lékem" - Hippokratés -
Tak pravil a konal věhlasný řecký lékař. Stejně tak píše i Paul Pitchfordoddílu kuchařských receptů. Použité převážně rostlinné suroviny rozšíří náš obzor o více či méně známé druhy s jejich terapeutickými účinky. Všechny lidské tělo zahřívají nebo ochlazují.Vhodnou skladbou jídelníčku si zkorigujeme svůj vnitřní oheň/plamen do zdravé stability.
Jaro, léto, podzim, zima. Jednotlivá roční období mají své specifické plodiny. Žít a jíst v souladu s přírodou. Sezónní pokrmy obsahují pro nás vždy adekvátní živiny. V létě příjemně ochladí, v zimě dostatečně zahřejí.

5 základních chutí- ostrá, slaná, kyselá, hořká, sladká. Tradiční čínská jídla vynikají důmyslnou kombinací každé z nich. Současná, v západním světě za ně vydávaná jídla, s nimi nemají pranic společného. Naopak kazí renomé čínskému vědění, kulinářskému umění i technikám.
Krájení, porcování, míra tepelného zpracování jednotlivých surovin, to vše ovlivňuje výsledek práce kuchaře. Osoba, která vaří je rovněž důležitá. Její náladu, chování, elán i naopak nechuť do přípravy pokrmů, vnímají strávníci v chuti servírovaného jídla. Stane se pro ně lahůdkou nebo méně chutnající masou?
Spolu s rozmanitou nabídkou několika set receptů poskytuje autor i doporučení ohledně vhodné kuchyňské výbavy, zásad při vaření apod. Svou snadnou přípravou opět potvrdili, jak rychlé je vaření zdravých chutných jídel!

V každém věku je možné udělat změnu. Přidejte se spolu se mnou k Paulu Pitchordovi. Jezte více rostlinné stravy a propagujte tento způsob výživy i žití. Stanete se vitálnějšími a spokojenějšími. Zbavíte se škodlivin ve svém těle, méně jimi budete zatěžovat životní prostředí a celý náš společný svět.
Přírodní stravou ke zdraví -
dar předků dálného Východu prostřednictvím Paula Pitchforda - vám bude rádcem i lékařem v průběhu celého života.


AUTORKA RECENZE: Markéta KUNZOVÁ

 

KOUPIT KNIHU:

Prirodni_stravou_ke zdravi

Výhody pro vás
Doprava zdarma
při nákupu nad 1 000 Kč
Osobní odběr na Praze 4
Aktuality
RECENZE: Žhářka
RECENZE: Žhářka
15. 10. 2021
"Žhářka je jednou z knih, která Vám na poměrně málo stranách dokáže nabídnout silný příběh."
3x STEPHEN FRY
3x STEPHEN FRY
14. 10. 2021
Až do 4. 11. 2021 si v rámci naší akce můžete koupit se slevou 30 % nejen novinku TRÓJA, ale i předešlé dvě autorovy knihy MÝTY a HRDINOVÉ.
RECENZE: Nalezenec
RECENZE: Nalezenec
11. 10. 2021
"Pokud chcete poznat Londýn od těch nejšpinavějších koutů až po luxusní sídlo, pusťte se do Nalezence, který Vám tohle všechno nabídne."
RECENZE: Christina
RECENZE: Christina
16. 9. 2021
"Z úplně pitomého námětu zase vykřesal úžasný horor."
RECENZE: Válka s láskou
RECENZE: Válka s láskou
23. 8. 2021
"Zaujala-li vás anotace Války s láskou, určitě si přijdete na své. Co slibuje, to také nabízí."
RECENZE: Dolores Claiborneová
RECENZE: Dolores Claiborneová
12. 8. 2021
"Dolores Claiborneová je dost neobvyklá Kingovka, je to jakási zpověď a velice hluboká sonda do duše starší ženy."
RECENZE: Lilie pro nevěstu
RECENZE: Lilie pro nevěstu
3. 8. 2021
"Prolínání historie a současnosti, odkrývaní dávno pohřbených tajemství, láska, která přichází ve chvíli, kdy ji nikdo nečeká a ve všech podobách."
RECENZE: Temná půle
RECENZE: Temná půle
14. 7. 2021
'Temná půle pěkně obsáhla myšlenku toho, jak moc a kolik stojí stvoření (a zničení) pseudonymu, který se vymkne kontrole...'
RECENZE: Hitlerovo tajemství
RECENZE: Hitlerovo tajemství
12. 7. 2021
"Děj plyne jako voda, Rory Clements totiž umí krásně vyprávět a popisovat charaktery postav."
RECENZE: Královna Viktorie
RECENZE: Královna Viktorie
30. 6. 2021
'Lucy Worsley odvedla skvělou práci, podrobnou a mravenčí, aby oblíbenou královnu představila jako člověka z masa a kostí.'